Usluge koje vam pružamo

Savjetodavne i konzultantske usluge

Podupiremo naše klijente u razvoju poduzetničkih ideja, ulasku u poduzetništvo kao i u rastu i razvoju. Nudimo financijsko, porezno i kreditno savjetovanje te savjetovanje o svim dostupnim natječajima.

Priprema i provedba projekata na nacionalne i EU fondove

Djelatnici LIRE posjeduju višegodišnje iskustvo u pripremi i provedbi svih pretpristupnih i strukturnih fondova Europske Unije te natječaja nacionalnih Ministarstava.

Izrada poslovnih planova i investicijskih studija za kredite HBOR-a i poslovnih banaka

U suradnji s poduzetnicima vršimo cjelovitu analizu poduzetničkih pothvata, svih potrebnih elemenata za njegovo uspješno ostvarivanje te povezujemo poduzetnike sa kreditorima.

Studije izvodljivosti i CBA

Izrađujemo Studije izvodljivosti sa Analizom troškova i koristi čime dokazujemo pripremljenost i koherentnost projektne ideje te detaljno analiziramo koristi i troškove projekta, temeljem čega se pokazuje opravdanost ulaganja u određeni projekt.

Izrada marketinških strategija

Marketing strategija bazira se na poslovnim ciljevima i određuje sve marketinške aktivnosti koje će tvrtka implementirati. Nudimo našim klijentima kompletnu izradu strategije nastupa na tržištu.

Izrada strateških dokumenata za gradove, općine i tvrtke

Za jedinice lokalne samouprave i poduzetnike izrađujemo kratkoročne, srednjoročne i dugoročne planove razvoja.

Seminari i edukacije

Stručni djelatnici LIRE provode seminare i edukacije vezane za poduzetničku tematiku i fondove Europske Unije (uvod u poduzetništvo, poslovno planiranje, Project-Cycle management)

Pomoć kod internacionalizacije poslovanja

Kada širite svoje poslovanje na druge zemlje, potreban Vam je kompetentan i pouzdan partner. Djelatnici LIRE pomažu Vam u potrazi za istima.

Privlačenje investicija

LIRA d.o.o. je potporna institucija koji će svim zainteresiranim investitorima pomoći da brže realiziraju svoje projekte na području grada Lipika. Cilj nam je pomoći ulagaču da razvije svoje poslovanje uz što manje birokratskih prepreka, problema i kašnjenja, pri čemu je potrebna učinkovita suradnja između različitih organizacija.

Energetska obnova i obnovljivi izvori energije

Pomažemo poduzetnicima, jedinicama lokalne samouprave i institucijama pri natječajima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ostalim natječajima. Naša dva diplomirana inženjera elektrotehnike specijalizirana su u pripremi i provedbi navedenih projekata.

 

Tko su naši klijenti?

gradovi i općine
tvrtke, obrti i OPG-ovi
potencijalni poduzetnici
udruge i ustanove